//Autoschade afhandelen

Eenvoudig autoschade afhandelen met nieuwe app

U herkent het vast wel. Een aanrijding is al erg genoeg, maar dan moet u ook nog een keer de hele administratieve rompslomp afhandelen. Onderzoek wijst uit dat we het moeilijk vinden om alle gegevens van het Europees schadeformulier goed in te vullen. Een nieuwe versie van de MobielSchadeMelden-app moet dit ongemak wegnemen en de verkeersveiligheid een impuls geven.

Ondervraagde schaderijders in een onderzoek die niet in staat waren om alle gegevens op het schadeformulier in te vullen, leggen de oorzaak vooral bij de ongemakken van het formulier. Van deze groep begreep een op de drie niet alle instructies op het formulier, had vijftien procent van de ondervraagden op het ongevalsmoment niet de juiste papieren bij zich en bij nogmaals vijftien procent ontbraken gegevens van de tegenpartij.

Foto’s volstaan

De nieuwe MobielSchadeMelden-app maakt het voor gebruikers eenvoudiger om schade te kunnen melden. De app vult veel gegevens automatisch in. Tekeningen zijn overbodig; foto’s volstaan. Daarnaast is het mogelijk om alle soorten aanrijdingen te registreren. Zo kunnen nu ook fietsers en voetgangers schade melden en kan er melding worden gemaakt van gewonden (letselschade).

Bijdragen aan de verkeersveiligheid

Met een schademelding via Mobielschademelden.nl draagt u bij aan de verkeersveiligheid. De informatie wordt namelijk ook gedeeld met verkeersveiligheidsinstanties, waardoor gevaarlijke situaties kunnen worden aangepast. Persoonsinformatie of informatie over betrokken voertuigen wordt niet gedeeld met deze verkeersveiligheidsinstanties. Het Europees schadeformulier kunt u voorlopig ook nog blijven gebruiken. Meer informatie vindt u op mobielschademelden.nl.

Heeft u nog vragen of wil u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op of laat uw gegevens achter in onderstaand formulier.


Bron: verzekeraars.nl

2016-05-23T09:56:04+00:00