//Bereken beslagvrije voet

Digitale hulp voor berekenen beslagvrije voet

Mensen met schulden kunnen voortaan makkelijker berekenen op welk deel van hun inkomen geen beslag mag worden belegd. De zogenoemde beslagvrije voet zorgt ervoor dat er voldoende geld overblijft om van te kunnen leven. Daar mogen deurwaarders niet aankomen.

Het vaststellen van de beslagvrije voet is ingewikkeld. Er zijn veel gegevens voor nodig. Daardoor wordt de hoogte niet altijd goed berekend. Dat kan ertoe leiden dat mensen met schulden te weinig geld overhouden om van te leven. Om dat te verbeteren, vereenvoudigt staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de berekening van de beslagvrije voet grondig. Voor het eind van dit jaar wil zij de wetgeving die hiervoor nodig is door beide Kamers heen hebben.

In de tussentijd kan iedereen gebruikmaken van de webtool www.uwbeslagvrijevoet.nl. Op deze website staat informatie over de manier waarop de beslagvrije voet wordt vastgesteld. Ook kunt u hier zelf in vier stappen berekenen welk bedrag u elke maand van uw loon of uitkering mag houden. Maar let op: de tool geeft een schatting van het maandbedrag. Op de website staat ook een video waarin eenvoudig wordt uitgelegd wat de beslagvrije voet is.

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op of laat uw gegevens achter in onderstaand formulier.


 

Bron: rijksoverheid.nl.

2016-05-25T10:32:52+00:00