//Kleine pensioenen

Staatssecretaris Klijnsma: voeg kleine pensioentjes samen

Pensioenfondsen moeten stoppen met het tussentijds afkopen en uitkeren van kleine pensioenen die ontstaan als iemand vaak van baan wisselt. Staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) wil dat deze pensioenen worden samengevoegd zodat mensen, als ze eenmaal stoppen met werken, er de vruchten van kunnen plukken.

Steeds meer Nederlanders zijn parttime of via tijdelijke contracten aan de slag. Wie regelmatig overstapt naar een baan, heeft vaak verschillende pensioenregelingen bij meerdere pensioenfondsen. Vanwege de hoge administratiekosten mogen fondsen zo’n potje nu tussentijds afkopen. Maar daardoor is het pensioen ‘aan het eind van de rit’ laag. Daarom wil staatssecretaris Klijnsma er samen met de pensioenuitvoerders voor zorgen dat kleinere pensioenen worden overgedragen als iemand van werkgever wisselt (‘waardeoverdracht’).

Het pensioenbedrag kan dan worden toegevoegd aan het pensioenfonds waar iemand het meeste pensioen heeft opgebouwd of worden meegenomen naar de nieuwe werkgever. De staatssecretaris streeft ernaar dat de aangepaste regeling voor de afkoop van klein pensioen halverwege 2017 in werking treedt.

Wilt u meer informatie omtrent uw pensioen? Neem dan gerust contact met ons op of laat uw gegevens achter in onderstaand formulier.


 

Bron: rijksoverheid.nl

2016-05-11T14:33:51+00:00